EL POBLE HA DE SER PROTAGONISTA: INDEPENDÈNCIA, REPÚBLICA I JUSTÍCIA!

CRIDA DE VEÏNS X LA INDEPENDÈNCIA-ANC A LA MOBILITZACIÓ DE L’ONZE DE SETEMBRE I EL 27S

1280867_615249875181761_989173515_nSón temps de canvis i de transformacions. Totes les esperances dipositades els darrers anys de lluites i mobilitzacions veïnals en defensa dels serveis públics, per unes pensions dignes, contra la pobresa, contra l’atur i per unes condicions laborals justes. Tots aquests anys de lluita aixecant la bandera dels drets civils i de lesllibertats democràtiques amenaçades amb legislacions restrictives que ens imposa la dreta espanyola com la Llei de Seguretat Ciutadana. Tots aquests anys de denúncia de la corrupció del sistema, de fer front als atacs i agressions al nostre model d’escola catalana, contra les sistemàtiques retallades a les competències del nostre migrat autogovern,… reclamen que fem un darrer esforç de mobilització aquest 11S i que el 27S es converteixi clarament en un plebiscit favorable a la nostra independència que ens permeti avançar cap a la República Catalana socialment justa i solidària.

De primer toca inscriure’s, si encara no ho heu fet, i participar en la VIA LLIURE A LA REPÚBLICA CATALANA d’aquest Onze de Setembre per tal que constitueixi una nova clara demostració de la determinació i voluntat del nostre poble d’assolir la seva plena llibertat. És al carrer on es fan les revolucions i els canvis. I aquest 11S serà el precedent de les eleccions plebiscitàries del 27S. A la Via Lliure de l’Avinguda Meridiana confluiran els deu eixos socials que constitueixen la base dels compromisos i els programes de les opcions independentistes d’aquest 27S.

Aprofundir en la democràcia, en el progrés i en la possibilitat de transformació social, ara i aquí, només és possible apostant per la ruptura amb l’estat sorgit de la transició del 78. No hi han terceres vies viables ni creïbles. No és un missatge de radicalitat, sinó de realisme. Són temps de canvis reals i hem de trobar l’única eixida possible a l’actual atzucac o restarem enmig d’un futur incert en el fangar de l’immobilisme d’una Espanya incapaç de regenerar-se.

Veïns per la Independència us demana especialment un esforç de mobilització aquest 27S donat que és molt el que està en joc. L’endemà hem d’estar preparats per a canalitzar totes les forces i energies perquè siguin els moviments socials i ciutadans, les lluites populars actives, les que prenguin tot el protagonisme en el procés de construcció del nou estat. Sense pors i amb determinació.

Un país millor està a les nostres mans. El camí cap a la independència i la construcció de la República Catalana cal encetar-los sense dilacions amb un procés constituent on hi participem tots i totes, iniciant un debat per mitjà del qual es posin les bases fonamentals de la Constitució del nou estat català. Un debat necessari no únicament per als independentistes sinó per fer veure a tots aquells que no ho són que estem configurant un nou model de societat justa, lliure i democràtica, i que ho volem fer amb la màxima participació ciutadana per garantir que s’hi reculli la voluntat majoritària del poble.

En les properes setmanes i mesos prendrem col·lectivament grans decisions i seran temps de fortes mobilitzacions. Se’ns gira molta feina en l’aprofundiment del debat constituent que ens ha de comprometre a un futur millor. Impulsant i celebrant trobades amb els nostres entorns, convidant a confluïr i a coordinar-nos amb les entitats veïnals i associacions del nostres barris i pobles. Imaginació i iniciativa, sobretot. I tingueu en compte, a més de les assemblees sectorials i territorials de la mateixa ANC, totes aquelles plataformes en les que tinguem presència activa.

Ja no ens alimenten molles, ara o mai!
Que la dilació no ens faci traïdors!

Veïns x la Independència – ANC setembre de 2015

veins@assemblea.cat / twitter: @Veins_Indep / facebook: Veïns per la Independència / veinsperlaindependencia.wordpress.com

Aquesta entrada ha esta publicada en Agrupacions veïnals, ANC, Assemblea Nacional Catalana, Assemblees veïnals, Associacions de Veïns, Catalunya, Estat Propi, Fem Rambla, Independència, Països Catalanas, Secessió, Sobirania, Veïns. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s