Veïns x la Independència saluda la nova presidenta de la FAVB i proposa una reunió entre totes dues entitats per a impulsar el Debat Constituent

Veïns x la Independència fa escassos dies que va trametre una carta a la nova presidenta de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), Ana Menéndez, que substitueix a Lluís Rabell. En la carta, la nostra sectorial saluda a la nova presidenta i proposa una reunió entre totes dues entitats  per a cercar major implicació de les associacions en la mobilització d’aquí a l’11S i el 27S, així com  la seva participació en el Debat Constituent que haurà de definir els propers mesos la futura Constitució de la República Catalana Independent. Així mateix, és un moment propici per a  renovar els acords de col·laboració entre les dues entitats, signats el febrer de 2014.

LogoVxIQuadrat

Carta a Ana Menéndez, nova Presidenta de la FAVB

Des de Veïns per la Independència (sectorial de l’Assemblea Nacional Catalana) saludem i oferim tota la nostra col·laboració i suport a la nova presidenta de la FAVB. Els ràpids, però molt esperats, canvis que s’estan produint en les polítiques municipals i la conquesta ja imparable de les nostres llibertats han de revitalitzar el poder associatiu dels nostres municipis. En aquesta tasca tenen un paper fonamental totes les nostres entitats veïnals i la FAVB és un referent en tant que representant veïnal de la cada dia més propera capitalitat de la República Catalana. Però tots sabem que el camí no serà gens fàcil i les dificultats no vindran tan sols de l’exterior.

Quan Veïns per la Independència ens plantegem la necessitat de la plena sobirania del nostre Poble no és per una simple idea o desig en abstracte de llibertat. És amb la convicció de la necessitat urgent de crear un País nou en un marc de justícia i igualtat que necessitem un Estat proper a la ciutadania i garant del seu benestar.

Una nova República Catalana Independent justament com a eina per a solucionar la pobresa energètica, infantil i les desigualtats. Prioritzar recursos cap als serveis socials. Garantir l’assistència sanitària universal per la gent del municipi. Prendre mesures immediates amb dotació de recursos per a la superació de les situacions d’emergència social i de suport a famílies amb membres en atur o en situació de dependència. Fer polítiques efectives d’inserció laboral; de creació de treballs comunitaris i per a desenvolupar un model de repartiment del treball. Combatre els abusos de les entitats bancàries evitant els desnonaments,exercint una defensa activa dels afectats. Desenvolupar plans integrals per a la gent gran. Prevenció efectiva, seguiment intensiu i assistència a les víctimes de les conductes de violència de gènere. Desenvolupar polítiques de promoció del teixit cooperatiu, de les xarxes d’autogestió de serveis i de béns comuns, de l’agricultura urbana, i donar suport a l’emprenedoria social i al comerç de proximitat. Garantir l’equilibri en l’adjudicació de centre de l’alumnat amb necessitats educatives especials. Repartir els nens/nenes immigrants entre totes les escoles perque no es formin guetos. Donar una atenció particular, de la mà de les AMPA i de la comunitat educativa, a les situacions de vulnerabilitat que afectin a la infantesa. Garantir els subministraments bàsics (aigua, llum, gas i telefonia) a les families en dificultats. Promoure de manera efectiva el transport públic com a element cabdal d’articulació territorial i de justícia mediambiental amb preus populars i tarificació social. Elaborar un Pla Estratègic de Turisme, elaborat amb la participació activa de les entitats veïnals i dels veïns, que reordeni l’oferta turística cap a un model sostenible que doni suport a d’altres activitats econòmiques més enllà de l’oci i el consum. Promocionar la vida independent de persones amb diversitat funcional. Educar per a la convivència i la solidaritat mitjançant plans d’entorn i coeducació amb la prevenció efectiva de les conductes incíviques,…

Així mateix, impulsar la configuració d’assemblees ciutadanes com a òrgan base de participació. Elaboració de mandats d’assemblea com a mètode d’anàlisi i gestió de la política municipal. Fer pressupostos participatius i referèndums vinculants sobre temes importants de cada barri. Realització d’auditories per analitzar els comptes de tos els organismes públics municipals o amb participació majoritària de capital públic. Creació de Xarxes veïnals col·laboratives, etc

Totes aquestes qüestions bàsiques, la majoria d’aplicació urgent, entenem que tan sols es poden garantir en un marc propi de llibertats i amb l’embranzida de tot un poble i que per això és imprescindible la implicació d’aquelles entitats que dia a dia amb el seu esforç continuat han defensat els interessos populars. És conjuminant esforços i establint complicitats com hem arribat a aquest moment crucial per al nostre Poble i tan sols mantenint i alimentant aquestes complicitats serà possible transformar-ho en la realitat que la ciutadania reclama. 

El febrer del passat any plasmarem en un document un acord de col·laboració entre ambdues entitats signat pels llavors representants seus, Lluis Rabell i Carme Forcadell. Creiem que el moment transcendent que viu la nostra societat amb l’horitzó del 27S precisa que aquest acord es concreti d’ara en endavant en noves realitats i anar més enllà, pensant en un major impuls dels moviments ciutadans i de base en la definició i defensa del model del nou país que entre tots i totes anem a construir .

Convidem amb ànim d’estrènyer els vincles i complicitats, a la nova presidenta de la FAVB, Ana Menéndez, a celebrar una reunió dins el marc de relacions de la nostra sectorial i la FAVB per a mantenir i activar els acords de col·laboració.

Cordialment,

Sectorial de Veïns x la Independència – ANC

Juliol de 2015

Aquesta entrada ha esta publicada en ANC, Assemblea Nacional Catalana, Associacions de Veïns, Veïns. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s