La Sectorial de Veïns opta per seguir reforçant el suport popular a la independència

La V Assemblea de la Sectorial de Veïns de l’ANC celebrada el passat dilluns 17 de novembre a la seu de la FAVB (Federació d’AAVV de Barcelona) va tenir una jornada molt atapeïda de contingut.

logoVxIfacebookVeïns per la Independència va donar resposta al procés de debat intern al sí de l’ANC sobre el post9N a partir d’un format proposat pel Secretariat Nacional consistent en la resposta a 5 preguntes. Després de la participació activa durant tota la setmana via correu electrònic de part dels 410 membres de la Sectorial d’arreu del país i del resultat del debat en l’assemblea, es va consensuar el redactat i aprovar de manera unànime el posicionament de la Sectorial, que podeu consultar aquí. Aquestes conclusions han estat enviades a la totalitat de membres del Secretariat Nacional per a la seva incorporació al debat.

L’assemblea de Veïns va considerar de manera generalitzada l’èxit inqüestionable de la jornada del 9N i el fet de que la molt alta participació, donades les circumstàncies, permetin donar validesa política al mandat clarament expressat.

Es va destacar especialment que, tot i el trencament dels acords respecte de la primera consulta del 9N i a la timidesa en el manteniment de les posicions en la segona versió del 9N, al final l’èxit absolut de participació l’hem d’atribuir a la gent. La participació ciutadana és qui ha reconduit novament el procés i el que ha de condicionar els pasos a seguir.

També es va insistir en la funció que la societat civil ha de tenir en aquests moments: pressionar les forces polítiques pel compliment dels compromisos i dels objectius expressats el 9N per part de la ciutadania.

Posteriorment es va procedir a l’exposició i valoració de l’acció de Veïns durant el període pre9N, amb la presa de les següents consideracions:

Valorar molt positivament l’oportunitat i l’impacte assolit pel comunicat fet per Veïns (Ara és l’hora: mobilitzar-nos l’11S per guanyar el 9N) que es va adreçar a totes les entitats veïnals en les setmanes prèvies al 9N per mirar de garantir-ne la seva realització i la màxima implicació veïnal en la “V”.

Valorar molt positivament el comunicat fet pel conjunt de les Sectorials a partir del Consell de Sectorials (El 9N: votarem!) també amb la finalitat de pressionar per garantir la celebració de la consulta.

Valorar molt positivament l’organització de les III Jornades de Sectorials, especialment l’elevat nivell del cartell presentat i l’oportunitat dels temes tractats, enfocats igualment a garantir la celebració de la Consulta i el seu èxit de participació.

En els tres casos anteriors es va voler valorar especialment per part de l’assemblea l’anticipació, l’argumentació i la pressió exercida per garantir que es fes una consulta, que com es va anar veient, no estava ni molt menys garantida com se’ns volia fer veure des de diferents instàncies. La pressió constant i decidida es considera que va demostrar ser determinant per tal de que finalment, tot i les renúncies i riscos presos pel camí, acabés celebrant-se, essent un èxit de participació i tenint lectura i repercusió polítiques.

Igualment, l’assemblea de Veïns va valorar molt positivament la participació en les dues plataformes creades per la societat civil:

Xarxa Referèndum 9N, que tenia la participació de diferents sectorials i territorials de l’ANC, entitats, alguns partits i sindicats. La seva funció era cridar a la necessitat d’exercir el dret a decidir, sense orientar el sentit del vot. Es va fer un gran acte públic, el repartiment de folletons en mercats i llocs de concurrència i la vinguda de diferents observadors internacionals el 9N. Aquesta plataforma es considera que ja ha fet les seves funcions i assolit els seus objectius i en el darrer plenari així es va manifestar i se’n va acordar la seva dissolució.

Esquerres pel SíSí, que tenia la participació de diverses sectorials de l’ANC, entitats, partits i sindicats i de la campanya unitària Ara és l’hora. La seva funció era treballar la implicació de les capes populars de la societat i en general els que volen construir un futur en justícia social, per tal de fer seves les aspiracions de la independència i apostar clarament pel SíSí. L‘experiència ha estat altament positiva i molt eficaç.

En el darrer plenari d’EExSíSí es va acordar donar continuïtat a aquest espai de trobada donada la seva demostrada eficàcia i la necessitat de seguir insistint en aquells espais que encara no veuen la independència com l’oportunitat de fer una transformació social.

Respecte d’aquesta qüestió, l’assemblea de Veïns considera que continua tenint sentit participar-hi com a sectorial, donat que les entitats veïnals i el nostre àmbit d’actuació natural és on es troba més representat i per tant se n’acorda continuar la presència activa i la col·laboració en aquesta plataforma.

Veïns per la Independència ha procedit les darreres setmanes a fer una actualització del seu argumentari, més propositiu, detallat i argumentat i que va ser presentat i debatut en l’assemblea. És un document que encara resta obert a aportacions i que serà finalitzat en les properes setmanes.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Agrupacions veïnals, ANC, Assemblea Nacional Catalana, Assemblees veïnals, Associacions de Veïns, Catalunya, Estat Propi, Independència, Països Catalanas, Secessió, Sobirania, Veïns. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s