Escalfant motors per l’11S i el 9N

logoVxIfacebookAra que encetem el mes d’agost, les calors apreten i molts, si poden, gaudeixen d’unes merescudes vacances, cal informar que la Sectorial de Veïns no s’atura. Tenim per davant un nou 11S d’enorme importància, on caldrà de nou sortir massivament al carrer i participar de la V, donant mostres altre cop de la nostra voluntat majoritària de construir un nou futur polític pel nostre país en llibertat. Però això serà al setembre. No parlem ja del context que ens haurem d’enfrontar a la propera tardor amb la Consulta del 9N a l’horitzó i les conseqüències polítiques de tot plegat.

Però deixeu-nos, ara, informar-vos de les darreres iniciatives en les que la Sectorial Veïns per la Independència s’hi troba participant, la majoria d’elles al voltant de la defensa de la Consulta del 9N.

Manifest El 9N votarem! El document en qüestió, i que trobareu penjat al nostre web, sorgeix de la voluntat del conjunt de les Assemblees Sectorials per tal de donar suport explícit a les diferents iniciatives que han de confluir en la celebració de la Consulta del 9N i en assolir una majoria pel Sí_Sí, per tal de que se’n faci àmplia difusió entre els adherits de cada sectorial.

Aquest document va ser proposat i elaborat en primera instància per les sectorials que formen l’Equip de Coordinació Intersectorial (ECI) durant la primera quinzena de juny i posteriorment va ser presentat, debatut, esmenat i aprovat pel Consell de Sectorials de 18/06/2014, que va comptar amb la presència de pràcticament la totalitat de Sectorials actives de l’ANC. Posteriorment també es va obrir un període per al debat i esmenes per part de totes i cadascuna de les assemblees sectorials i finalment va ser ratificat i aprobat per l’ECI en reunió de 24/07/2014.

Pensem doncs que ha seguit un tràmit molt participatiu i intersectorial i que representa de manera molt majoritària la voluntat de col·laborar del conjunt de les sectorials.

La Xarxa Referèndum 9N. El passat 24 de juliol es va presentar davant el Parlament de Catalunya una plataforma constituïda, inicialment, per més d’una trentena de col·lectius ciutadans i polítics amb la determinació de treballar per a fer efectiva la celebració del referèndum d’autodeterminació del proper 9N: la Xarxa Referèndum 9N. La nostra Sectorial Veïns per la Independència ha fet efectiva la seva adhesió des del primer instant, juntament amb altres sectorials de l’ANC com la de Treballadors o la d’e3 (Ecologia, Energia, Entorn), entre d’altres.

La Xarxa afirma que cal votar el proper 9N tant sí com no “perquè és l’única manera d’expressar i conèixer de forma democràtica i directa quina és la voluntat popular respecte al nostre futur col·lectiu”. El referèndum és el principal instrument polític de què disposem avui els catalans per fer valer la nostra voluntat popular, tal com van pactar la majoria de forces polítiques del Parlament de Catalunya. Avui, una renúncia a la Consulta, a pesar de la negativa espanyola, seria incomprensible i contrari a l’acte de sobirania que representa la celebració del referèndum.

Per un Sí+Sí amb contingut social. Continuant amb el 9N, la nostra Sectorial va rebre a finals de juliol la invitació a assistir a una trobada en la que se’ns va plantejar un nou espai per a la defensa de la Consulta del 9N. Així com el foment durant la propera tardor de campanyes demanant el vot pel Sí+Sí, omplint aquest doble Sí de contingut social.

Per la nostra part, la sectorial va assitir a aquest encontre amb ànim constructiu, amb la voluntat de contribuir a estendre entre diversos àmbits la defensa de la Consulta del 9N. Veïns per la Independència treballa amb els àmbits associatius i veïnals la seva implicació en el procés sobiranista. Com sabeu treballem diversos nivells: l’institucional, potenciant la participació del moviment veïnal en els diversos Pactes Locals pel Dret a Decidir, creant convenis entre entitats i federacions veïnals amb Veïns i a un nivell més popular mantenim el contacte amb la realitat del territori. Per altra banda, som conscients que el procés avançarà si va acompanyat de la mobilització permanent i persistent de la societat en demanda d’una societat més lliure i justa.

Finalment, anunciar l’elaboració d’un protocol d’actuació de cara a les sol·licituds de reunió que anem rebent per part de diferents formacions polítiques que s’interessen en saber la nostra feina sectorial en el món veïnal. En aquest sentit, el protocol d’actuació és el següent:

1.- A la sectorial de Veïns de l’ANC, com no pot ser d’una altra manera,  mirem de ser escrupulosament apartidistes i l’aproximació als partits la mirem de fer sempre de manera conjunta i unitària emmarcada en els partits del “bloc sobiranista” i en general d’aquells que estan favor de la Consulta del 9N.

2.- Pensem que en aquests moments la prioritat és garantir la celebració del referèndum el 9N tant sí com no i garantir-ne també un resultat majoritari a favor del Sí_Sí i considerem el debat sobre les municipals secundari en aquests moments, tot i la seva importància i més encara tractant-se de la capital de Catalunya.

3.- Això no vol dir que defugim parlar amb els referents municipals dels diferents partits i moviments socials. Valorem com a positiu el capital de coneixement i de pràctica que podem aportar com a Sectorial referent del món veïnal al país i creiem estar obligats a mantenir la interl·locució amb tots els actors polítics que en vulguin contrastar opinions.
En concret, valoraríem com a molt positiu saber què pensa la seva formació en concret en el cas de que l’estat espanyol no permeti (no diem impedeixi físicament, sinó que no ho permeti “legalment”) fer-ne la Consulta del 9N i si pensen portar el clam popular a favor de celebrar la Consulta fins les darreres conseqüències.

Aquests tres punts seran els que guiaran les trobades que poguem anar celebrant en els propers temps i de les quals n’informarem puntualment si es produeixen.

Salut i Independència!

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Agrupacions veïnals, ANC, Assemblea Nacional Catalana, Assemblees veïnals, Associacions de Veïns, Catalunya, Estat Propi, Independència, Països Catalanas, Secessió, Sobirania, Uncategorized, Veïns. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s