Les Sectorials de l’ANC amb El país que volem

Aquest cop, amb un motiu central com és la participació en el projecte El país que volem, el conjunt de sectorials de l’ANC vam celebrar dissabte 25 de gener les II Jornades a les instal·lacions de la seu nacional. Prop d’una trentena de sectorial representades i uns 60 inscrits donen fe de la implicació de les sectorials en la tasca de dotar d’argumentari a l’expressió pública de l’ANC i de fer propostes concretes a les diferents campanyes.

foto 1Amb la salutació inicial del vicepresident de l’ANC Jaume Marfany agraint la col·laboració i el treball de les sectorials, i de la benvinguda del responsable de la Comissió de Sectorials Josep Colomer, es va donar inici a la Jornada amb un repàs general de la feina feta durant els mesos transcorreguts des de la I Jornada l’octubre passat, a càrrec del membre de l’Equip de Coordinació Intersectorial Josep Antolí.

Jordi Manyà, com a responsable del projecte El país que volem va fer una exhaustiva exposició d’aquesta ambiciosa iniciativa de l’ANC que ha de dotar d’arguments i propostes a una pregunta que ens trobem de manera constant amb els nostres interlocutors en les xerrades, taules rodones, presentacions o a peu de carrer: la independència, per a fer què?. Sense voluntat de concretar propostes detallades, tasca que no correspon fer a l’ANC, sí que es té la voluntat de fomentar el debat i de recollir propostes i inquietuds de tants interlocutors com en sigui possible.

Tota aquesta elaboració i recollida d’informació es farà a través d’un acurat calendari d’execució i que acabarà en un Congrès popular i en un espai a internet de consulta i accès públic de tota la informació recollida. En aquesta iniciativa, impulsada per l’ANC, també hi col·laboren entitats tant significatives com Òmnium Cultural, l’Institut d’Estudis Catalans, les Universitats catalanes, etc.foto 2

A continuació es van organitzar 6 grups de treball: Catalunya social i comunitària, Cultura i Esports, Drets Civils-Salut-Treball i Educació, Economia Plural, Recerca-Coneixement i Infraestructures i finalment Estructures d’Estat.

NouLogoVxI-1La sectorial de Veïns, impulsora i implicada des de l’inici en el grup de treball Catalunya Social i Comunitària va participar de manera activa a través del seu coordinador Josep Arranz recollint les diferents propostes que les sectorials que en formen part van proposar. Al tractar-se d’un grup de treball ja constituït durant les I Jornades i que ha tingut continuïtat durant aquests mesos (ja porta celebrades 6 reunions de treball) es van prendre de manera genèrica els següents acords: En primer lloc i després de fer les invitacions oportunes a incorporar-se al grup a diferents sectorials, la seva composició en aquests moments inclou les sectorial de: Serveis Socials, Administració Pública, Treballadors, Immigrants, Pagesos, Economistes, Economia Social/Tercer Sector i Veïns. En segon lloc es va acordar obrir un torn de millora i incorporació de criteris de les noves sectorials al Manifest del grup de treball. Finalment, es va procedir a recollir totes les propostes que les diferents sectorials hem fet al projecte El país que volem. Tota aquesta informació ha estat entregada al responsable del projecte, independentment de que algunes de les propostes s’hauran de treballar en més profunditat en les properes setmanes. Després de fer una crida a vehicular a la Comissió de Relacions amb les Entitats els contactes que pugui tenir cada sectorial amb entitats d’alt nivell per gestionar conjuntament la seva participació en El país que volem, amb el responsable de la Comissió Toni Morral també present en el grup de treball, es va donar per finalitzada la jornada d’aquest grup.

La sectorial de Veïns també va participar en l’altre grup de treball de Drets Civils, Salut, Treball i Educació a través de la vocal de territori de Sant Andreu de Veïns Montserrat Lladós, que donada la seva llarga experiència en ONGs va poder participar de manera activa i propositiva. Les conclusions i aportacions a l’argumentari general i a la campanya també van ser recollides en un document final.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Agrupacions veïnals, ANC, Assemblea Nacional Catalana, Assemblees veïnals, Associacions de Veïns, Catalunya, Estat Propi, Independència, Països Catalanas, Secessió, Sobirania, Veïns. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Les Sectorials de l’ANC amb El país que volem

  1. Retroenllaç: Les Sectorials de l’ANC amb El país que volem >> Administració Pública x Independència

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s