Veïns del Ripollès i d’Osona volen reintroduir el distintiu CAT a les matrícules

Amb l’objectiu de fer una distribució massiva del distintiu CAT i aconseguir que una gran part dels vehicles de les comarques d’Osona i el Ripollès llueixin aquest distintiu, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) d’aquestes dues comarques ha presentat la campanya “Fem circular el CAT”.

MatrículaCATVeient que molts vehicles, a causa de la renovació, ja no llueixen aquest distintiu reivindicatiu, l’ANC Osona-Ripollès ha engegat la iniciativa. La presentació ha anat a càrrec d’Alfred Verdaguer, membre de l’ANC Osona, i Joan Panadès, president de l’Escuderia Osona.

Verdaguer ha explicat que “amb aquesta campanya la societat civil posarà de manifest que fa un pas endavant cap a la creació d’aquelles estructures que qualsevol estat del món posseeix, en aquest cas, el distintiu de país a les matrícules dels vehicles”.

L’ANC es caracteritza per ser una entitat transversal en l’espectre polític. En aquest sentit s’ha cregut oportú fer el disseny de dos distintius CAT (versió “Unió Europea” i versió “ Senyera”). D’aquesta manera, cada conductor serà lliure d’adherir-se a la campanya enganxant-ne l’un o l’altre.

La distribució dels distintius CAT es realitzarà, tal com ha explicat Verdaguer, a partir de dos mitjans: els CAT Stop a la via pública organitzats per les diverses assembles locals i territorials,  i els CAT expenedors instal·lats en establiments comercials. En ambdós casos es demanarà una aportació econòmica mínima de 0,50 euros per adhesiu.

Pel que fa termes legals, la normativa estableix que no es pot posar res a la matrícula que en dificulti la seva lectura. Des de l’ANC s’han mantingut reunions amb el cos de Mossos d’Escuada i aquest, tal com ha apuntat Verdaguer, “no perseguirà els vehicles que portin el CAT a la matricula, ja que l’adhesiu no en dificulta la lectura”.

Per la seva part, Panadès, en nom de l’Escuderia Osona, ha mostrat tot els seu suport a aquesta campanya.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Agrupacions veïnals, ANC, Assemblea Nacional Catalana, Assemblees veïnals, Associacions de Veïns, Catalunya, Estat Propi, Independència, Països Catalanas, Secessió, Sobirania, Uncategorized, Veïns. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s